|

Kunstgrasvelden Damwâld in gebruik

4×4 toernooi ook dit jaar weer een succes!

In de herfstvakantie was het weer zo ver. Het jaarlijkse 4 tegen 4 voor F-, E- en D-pupillen stond op het programma. ’s Ochtends werd er gestart met de F-pupillen waarbij er in totaal 33 jonge spelers streden om de felbegeerde prijzen. In vijf wedstrijdjes met telkens nieuwe teamgenoten en medespelers werd er telkens geprobeerd om zoveel mogelijk doelpunten met het team te maken en daarmee zoveel mogelijk punten te scoren. Met een ranjapauze tussendoor kwamen er uiteindelijk vijf winnaars uit de bus.

Bij de F-pupillen gingen de vijf prijzen naar:

  • 1e prijs Tsjitse Sietse Bijlstra (F4)
  • 2e prijs Tjibbe Eelke Kuipers (F1)
  • 3e prijs Sander Visser (F1)
  • 4e prijs Sven Rozema (F1)
  • 5e prijs Thomas Sjoerd Hiemstra (F3)

Peterson deelde in de feestvreugde, maar herinnerde er ook aan dat de clubs aanvankelijk niet op één lijn zaten.
“De gemeente woe jild jaan foar ien keunstgersfjild. De klups woenen elk in fjild, mar úteinlik is it harren gelokkich slagge om twa fjilden te realisearjen sûnder dat de gemeentebydrage heger waard.”

De voetbalclubs richtten voor de realisatie van de kunstgrasvelden en voor het onderhoud van alle vijf velden aan de Lytse Loane een gezamenlijke stichting op.
Het geld, dat de gemeente daardoor jaarlijks bespaart op het onderhoud, wordt gebruikt om deze stichting te subsidiëren.
De beide clubs hebben een zakelijke overeenkomst met de nieuwe stichting, en staan garant op de achtergrond.
De korfbalclub WIK profiteert ook van de nieuwe situatie, op zo’n manier dat ze niet meer geld kwijt is aan onderhoud dan voorheen.

Voor de aanleg van de velden stelde de gemeente eenmalig € 250.000 beschikbaar.
De Rabobank was bereid om een royale hypotheek te verstrekken aan de nieuwe ‘Stichting Sportpark Damwâld’.
De velden kostten uiteindelijk bijna € 600.000; zonder de zelfwerkzaamheid van veel clubvrijwilligers was het veel duurder uitgevallen.
‘Ceelen Sport Constructies’ uit Zeewolde verzorgde de aanleg. Na een half jaar proefdraaien blijkt dat de velden aan alle eisen voldoen.

Ook voor de drie velden met echt gras zijn nieuwe tijden aangebroken.
De firma Vitaro uit Nistelrode is niet alleen sponsor van ‘De Wâlden’, maar leverde ook de beide robotmaaiers die de hoofdvelden en het korfbalveld perfect kort houden.

Voor de gemeente is het een voordeel dat ze niet meer verantwoordelijk is voor het onderhoud van het sportpark.
Een zorg minder, maar dat is niet het enige: doordat kunstgras bijna altijd bespeelbaar is, kunnen de clubs met minder velden toe.
Het oude hoofdveld langs de Halewei en het trainingsveld achter de sporthal zijn daardoor niet meer nodig voor het voetbal.
Een mooie locatie om de drie Damwâldster basisscholen onder één dak te brengen, zo werd tijdens de gezellige nazit (waarbij oranjekoek versierd met de drie clubemblemen) geopperd…

Vergelijkbare berichten