Broekster Wâlden toernooi 2018

Ook dit jaar hebben we voor de jeugdteams het Broekster-Wâlden toernooi georganiseerd.
Verdeeld over meerdere dagen hebben meer dan 1000 spelers meegedaan het toernooi.
Woensdag 30 mei gingen we van start met de categorie onder 7 jaar.
Dit zijn de jongste jongens en meisjes en spelen de spelvorm 4 tegen 4. Dit seizoen zijn hiermee van start gegaan binnen Broekster-Wâlden.
Waar we met een klein groepje zijn gestart groeide de groep steeds meer tot twee volle teams.
Daarvan zijn ook nog spelers een jaar doorgeschoven naar de spelvorm 6 tegen 6.

Onder 7 jaar

De categorie onder 7 jaar speelde zo’n één keer in de twee a drie weken op vrijdagavonden hun wedstrijden. Dit werd gedaan in een eigen opgezette competitie met VV Buitenpost, VV Hardegarijp, VV Dokkum, VV Zwaagwesteinde en Be Quick Dokkum. De laatste speelronde was woensdag 30 mei tijdens het Broekster-Wâlden toernooi. Een veld vol met kleine spelers waarvan het tenue meestentijds nog veel te groot is. Een prachtig gezicht! Het eerste team van Buitenpost won de eerste prijs en de tweede prijs voor het eerste team van Broekster-Wâlden. De overige teams kregen allemaal een bronzen medaille. Daarnaast was er voor elke speler een vaantje en zakje snoep. Er waren dan ook alleen maar blije gezichten.

Meiden

Meiden Woensdag 6 juni speelden onze meidenteams (MO 13-1, MO 15-1, MO 17-1 en MO 19-1) hun toernooi. Helaas was er bij de poule van de MO 13 één afmelding en werd daar door elk team drie keer gespeeld. Naast het spelen van de wedstrijden hadden we dit jaar ook weer het extra onderdeel autoschieten. De teams kregen tweeënhalve minuut de tijd om zoveel mogelijk ballen in een auto te schieten. De ramen waren er uit en de deuren en achterklep open. Voor elke poule stond er een heerlijke oranjekoek op het spel. De oranje gemarkeerde teams wisten deze te winnen.

Onder 15 jaar

Vrijdag 8 juni was het tijd voor de categorie onder 15 jaar. Op drie velden speelden onze JO 15-1, JO 15-2 en JO 15-3 hun toernooi.

Onder 9 & 13 jaar

Zaterdag 9 juni was het een drukte van belang. ’s Ochtends speelde de categorie onder 9 jaar hun toernooi maar tegelijkertijd vond ook die van onder 13 jaar plaats. In totaal 35 teams waarbij rond het middaguur beide categorieën werden afgewisseld met de categorie onder 11 jaar. Het was dan ook enorm druk op het sportcomplex. De jongens en meiden van de categorie onder 9 jaar speelden op het kunstgrasveld van De Wâlden. Omdat zij nu 6 tegen 6 spelen op een kwart van een veld konden we daar alle vier poules (20 teams) kwijt. Op de overige velden speelden de JO 13-1, JO 13-2 en JO 13-3 hun wedstrijden. Vanwege de vele teams was het helaas niet mogelijk om het autoschieten voor de categorie onder 9 jaar aan te bieden.

Onder 11 jaar

’s Middags om 13:00 uur gingen de JO 11 teams van start. Vier poules verdeeld over twee velden en ook bij deze categorie werd er de auto geschoten.

Na vier dagen voetbal zien wij terug op een erg geslaagd Broekster-Wâlden toernooi. We mochten vele positieve reacties ontvangen en daarvoor zijn wij erg dankbaar. Echter is dit niet mogelijk zonder hulp van onze sponsoren en vrijwilligers die deze dagen hebben geholpen. Bedankt voor jullie hulp en ondersteuning!

Commissie Broekster-Wâlden toernooi
Ellen Hamersma, Feije Feenstra, Rommert Elzinga, Minne Kooistra,
Theo Bosgra en Freerk Haisma

Vergelijkbare berichten