SJO Broekster-Wâlden JO19-1 doet goed mee in de 4e divisie

Na het kampioenschap in de Hoofdklasse in de voorjaarsreeks moest er een promotiewedstrijd gespeeld worden tegen Franeker. Dit durfden de ‘klokkendieven’ niet aan en hierdoor was promotie naar de 4e divisie een feit.

Na de voorbereiding met oefenwedstrijden tegen Be Quick en Feanstars, die beide werden gewonnen, was het tijd voor de beker. De voorbereiding valt altijd in de zomervakantie en de bouwvak en daardoor sloten een aantal spelers pas heel laat aan. Dit was tijdens de bekerwedstrijden wel te zien want de fitheid om een hele wedstrijd vol gas te geven én goed te spelen was er nog niet. Tegen Frisia werd de eerste helft goed gespeeld, maar een slechte pass in de achterhoede werd meteen afgestraft. BW verdiende een doelpunt en maakte er ook één die (onterecht) werd afgekeurd. De tweede helft begon de tank wat leeg te raken en in de omschakeling wist Frisia de Damwoudsters te verslaan met 3-0. De week erna kwam Blauw Wit, spelend in de 3e divisie, in het dorpsfeestweekend op bezoek. De goals werden te gemakkelijk weggegeven en er werden veel, heel veel kansen gemist. Met name aan het einde van de wedstrijd. De eindstand werd 2-5. De laatste bekerwedstrijd was een vroege, om 9 uur in Surhuisterveen tegen Feanstars. Met 11 eigen spelers en 1 leenspeler van de jo17 werd er afgereisd voor de bekende baard van de keizer. Een sterke start met een 0-1 voorsprong kreeg na een vroege wissel, een vreemde ingelaste pauze door een regenbui en een gemiste strafschop geen passend vervolg. Bij een 3-1 stand met nog een half uur te spelen moest er verder worden gespeeld met 10 man door een blessure. Ook deze wedstrijd eindigde in een 5-2 nederlaag. De bekercampagne had duidelijk gemaakt dat het allemaal toch wat sneller gaat en de fouten eerder af worden gestraft op een niveautje hoger.

En dan waar het uiteindelijk om gaat: competitie. De eerste competitiewedstrijd zou eentje in Damwoude zijn tegen NEC Delfzijl. Deze werden toch nog naar een andere klasse gezet en daarvoor kregen we Bedum terug. Wat een beetje jammer was is dat we plots niet meer thuis mochten spelen maar naar Bedum toe moesten. In de regenachtige woonplaats van Arjen Robben schoot Broeksterwâlden uit de startblokken. Nadat eerst de lat al was geraakt was het binnen een paar minuten al 0-1. Nog voor rust kwam ook de verdiende 0-2 op het scorebord door een benutte penalty. Snel na rust kreeg de thuisploeg ook een strafschop die benut werd. Een pittige tweede helft waarin met hard werken de overwinning binnen werd gesleept! De eerste thuiswedstrijd van het seizoen werd ook gewonnen, namelijk met 4-1 van Joure. Het bleef nog lang spannend, maar de dik verdiende 3 punten bleven op het gemeentelijk sportpark. Hierna stond wederom een uitwedstrijd tegen Frisia op het programma. En wederom was de eerste helft prima met een 2-2 tussenstand als gevolg. Vlak voor rust en heel snel na rust moest er noodgedwongen 3 keer worden gewisseld. De organisatie was even zoek en binnen no-time stond het 4-2. BW kon geen vuist meer maken en Frisia kon gemakkelijk uitlopen tot maar liefst 7-2. Daarna weer een thuiswedstrijd. Meerdijk uit Emmen kwam op bezoek. Een spannende wedstrijd, van 0-2, naar 2-2, naar uiteindelijk een 2-3 eindstand. Afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Zuidlaren. Net als de wedstrijd ervoor kwam er een 2-0 achterstand op het scorebord. Alleen deze keer werd er prima gespeeld, ware het niet dat er niet goed werd gedekt bij een corner en een foutieve pass in de achterhoede werd genadeloos afgestraft. De rug werd gerecht met de 2-1 nog voor rust. Snel na rust volgde de 2-2 en na een helft met veel druk en gevaar naar het doel van Zuidlaren werd de overwinning pas in de laatste minuten veiliggesteld. Na 5 wedstrijden in de 4e divisie staat de teller op 9 punten. Op de 2e helft tegen Frisia na kan BW prima tot goed meekomen en er zijn waarschijnlijk nog maar een paar punten nodig om de eerste doelstelling, handhaving in deze divisie, te behalen. Vrijwel elke week een tegenstander van een goed niveau en spannende redelijk gelijkwaardige wedstrijden zijn goed voor de ontwikkeling van de spelers. Komende zaterdag begint de 2e helft van de najaarsreeks met een thuiswedstrijd om 12.00 tegen Heerenveense Boys. Wees welkom en kom het team aanmoedigen naar hopelijk de volgende overwinning!