Vrijwilligers

Een voetbalclub draait volledig op de inzet van vrijwilligers! We proberen het vrijwilligerswerk zo goed mogelijk te verdelen. Want, ook vrijwilligerswerk moet leuk zijn en blijven!

Dat betekent wel dat we heel veel vrijwilligers nodig hebben. . . . . Er zit vast ook wel iets bij wat jij leuk vindt!. . . . Hieronder een paar voorbeelden van werkzaamheden die verricht moeten worden en van vrijwilligers waar we altijd naar op zoek zijn:

 • Leiders:
  We proberen elk team te voorzien van twee leiders. De leiders regelen van alles rond het team. Wat ze precies doen, hangt ook een beetje af van de leeftijdsgroep. Twee leiders per team betekent dat we minimaal 38 leiders nodig hebben!
 • Scheidsrechters:
  Voor de meeste thuis wedstrijden moeten we zelf voor scheidsrechters zorgen. Dit betekent dat we soms op een zaterdag 12 scheidsrechters nodig hebben!
 • Grensrechters:
  Elftallen moeten een grensrechter hebben. Niet elke leider kan, wil of durft dit.Het mooiste zou een vaste grensrechter per team zijn.
  Maar dan hebben we er wel 10 nodig!
 • Bestuursleden:
  Broekster-Wâlden heeft 6 bestuursleden die allemaal een verschillend takenpakket hebben en die soms een “eigen” commissie aansturen. Bestuurslid ben je voor een periode van minimaal 3 jaar.
 • Commissieleden:
  We hebben een technische commissie, een commissie algemene zaken, wedstrijdzaken, een accommodatie & materialencommissie en een toernooicommissie.
  De commissieleden doen vooral het uitvoerende werk en daarbij is extra hulp altijd welkom!
 • Bestuurskamerdienst:
  In beide accommodaties zijn op zaterdagmorgen mensen aanwezig in de bestuurskamer die de gasten ontvangen. Deze gasten zijn leiders van eigen of gastteams, scheidsrechters, etc.
 • Kantinepersoneel:
  We maken gebruik van twee kantines, dus hebben we ook in beide kantines mensen nodig die achter de bar staan.
 • Schoonmaakpersoneel:
  We proberen uiteraard de accommodatie netjes te houden. Dit betekent dat elke week de kantine en de kleedboxen goed schoongemaakt moeten worden.
 • Klaarmaken velden:
  De velden moeten elke week klaargemaakt worden. De lijnen moeten er op gezet worden. De pupillendoeltjes moeten klaargezet en weer opgeruimd worden, etc.
 • Onderhoudsklusjes:
  Aan de accommodatie moeten af en toe onderhoudsklusjes worden verricht, maar ook op en rond het terrein moet af en toe wat gebeuren willen we alles in een goede staat houden.

Vrijwilligerswerk kan heel erg leuk zijn en veel voldoening geven.
Maar, vrijwilligerswerk zou voor (ouders van) leden eigenlijk ook vanzelfsprekend moeten zijn. “Mijn kind (of ik) zit op voetbal, dus ik moet ook mijn steentje bijdragen om het voetballen mogelijk te maken” . Heb je belangstelling voor één van bovengenoemde taken, stuur dan een mailtje naar secretaris@broekster-walden.nl.
Als je dan aangeeft wat je leuk lijkt of waar je meer over wilt weten, dan nemen wij contact met je op.